MAT, BAK & DRYCK

Mat är kärnan i allt vi gör på Rosendals Trädgård!

Hjärtat i all mat som lagas på Rosendal ligger i de biodynamiskt odlade grönsakerna från vår trädgård. Våra trädgårdsmästare och kockar planerar tillsammans vad som ska odlas på fälten för att sen bli till mat på bordet.

Finns inte grönsakerna på våra egna fält så kommer de ofta från våra vänner på Skilleby Trädgård eller Karshamra Mat & Trädgård. Njutning och hållbarhet går alltid hand i hand på Rosendals Trädgård.

Vi serverar vår mat “family style” för att uppmuntra en varm och familjär atmosfär vid bordet.  Välj mellan en tvårätters eller en trerättersmeny och avsluta med en vacker bröllopstårta från vårt hantverksbageri.

Vår dryckeslista innehåller ett fantastiskt urval av ekologiska och biodynamiska viner, cider och öl. Vi erbjuder också en rad alkoholhaltiga samt alkoholfria cocktails.

De får ta smak av säsongsbetonade ingredienser som har plockats och förädlats här på Rosendals Trädgård. Populära exempel inkluderar fläder, äpple från vår fruktträdgård, myskmadra från örtagården, ros, lavendel och mynta. På dryckeslista har vi även vår egen kombucha som tar smak att trädgården.

Bilden till höger: Vår köksmästare Billy White.

Varje dag bakar bagarna på Rosendals Trädgård många sorters bröd och bakverk i vedugnsbageriet bakom gårdsbutiken.

Brödet bakas på surdeg och ofta på kulturspannmål, allt som görs är ett hantverk, utan genvägar och bakat med de allra bästa ekologiska råvarorna. Våra bagare drivs av en genuin kärlek och stolthet till sitt yrke!

Rosendals Trädgårdskafé är KRAV-certifierat, nivå 2. Certifieringen säkerställer att de leverantörer vi arbetar med delar och följer våra värderingar kring hållbarhet; såväl miljömässig, social som ekonomisk. Vår egen biodynamiska odling av grönsaker, blommor och frukt är både KRAV och Demeter certifierad.