FRÅGOR & SVAR

Frågor och svar

Hur tar man sig bäst till Rosendal? Bil, kollektivtrafik?
Ta  spårvagn nr 7 från T-centralen till Bellmansro eller tar en 15 min promenad från Djurgårdsbron. Vill man åka båt kan man ta denna till Allmänna gränd vid Gröna Lund/Skansen och sen promenera 15-20 min.

Från 17 september 2019 kommer  det även finnas en bro som förbinder Rosendal med Museiparken. Då kommer man även att kunna ta buss 69 till Museiparken och sedan är det ca 8 – 10 minuters promenad.

På helgerna är bommen stängd vid Djurgårdsbron mellan kl. 11 – 17 så då kommer man inte ut med bil. Taxi och buss och bilar med handikappstillstånd är undantagna och släpps igenom vid bommen. 

Finns det parkering?
I direkt anslutning till Rosendals Trädgård finns ett 20-tal platser (slå in Rosendalsvägen 38 på gps:en) Dagtid används dessa platser även av besökare till trädgården och Prins Bertils Boulehall. Parkeringen är avgiftsbelagd dygnet runt och drivs av Kungliga Djurgårdsförvaltningen. 

En större parkering (81 platser), finns  även på andra sidan trädgården. Följ Djurgårdsvägen hela vägen från Djurgårdsbron till Bellmansro och sväng där in till höger på Sirishovsvägen. Följ skyltning ”P Rosendal”.    

Hur många toaletter har ni?
Två toaletter, inklusive en tillgänglighetsanpassad, finns mellan Gårdsbutiken och Vedugnsbageriet. Ytterligare sex toaletter finns att tillgå på baksidan av butiken. Vid arrangemang där gästantalet överstiger 70 personer öppnas även dessa (gäller endast kvällsarrangemang). 

Är det handikappanpassat?
I middagslokalen finns handikappramp, och handikapptoalett finns vid gårdsbutiken. 

Är växthusen uppvärmda?
Våra stora växthus har bergvärme dock är lokalen ju ett växthus varvid värmen kan påverkas av vädret utomhus – vid blåst och ordentlig kyla kan det vara bra att ta med en extra tröja. I vårt trädgårdskafé har vi dessutom en braskamin som vi tänder.

Hur lång tid tar en middag/ hur lång tid är det mellan serveringarna?
Detta är alltid olika från bröllop till bröllop, men vi räknar utan tal ca 40 min/servering för ett sällskap på 70 personer. Lägg på lite tal och marginal så kan man räkna på ca 2,5 – 3 timmar för en middag. 

Går det att få tallriksservering?
Vi erbjuder tallriksservering på förrätten, för tallriksservering på huvudrätten tillkommer extra kostnader. 

Får man ta med sig egen dryck?
Nej, enligt alkohollagen får egen alkohol ej tas med till restaurang.

Hur funkar det med specialkost?
Ni meddelar oss senast två veckor innan om alla gästers specialkost/allergier. Och våra erfarna kockar ser till att allas tillgodoses.

När får man komma in i lokalerna?
Gästerna får komma in i middagslokalen tidigast kl. 19.
För att lägga ut bordsplacering och dyl. så kan man göra detta från kl. 18.20. Om ni har egen teknik som ska riggas upp är de välkomna att påbörja arbetet kl. 17 i samband med kafét stänger.
I vigsel och fördrinkslokal har vi tidigast start kl. 17.30

Gör ni bordsplacering?
Nej, vi gör inte er bordsplacering. Av er utsedda placerar ut era placeringskort på borden ca 1 timme innan gästerna kommer till middagen.

Provsmakning?
Ingår inte i våra ordinarie priser, vi har en bestämd meny men förbehåller oss rätten att byta ut en grönsak mot det allra bästa från trädgården för dagen. Vill ni boka en provsmakning separat så går detta bra mot en avgift se prislista. 

Teknik?
Vi har ingen befintlig teknik men kan hjälpa till att hyra in detta från en tredje part. Se respektive lokal beskrivningar för el-tillgång.


Kan ni boka fotograf?
Vi har inte möjlighet att boka fotograf dock kan vi rekommendera fotograf till er.

Hundar?
Det går bra att ta med hunden till Rosendal så länge den är kopplad.

Finns det rum att göra sig iordning innan?
Alla som gifter sig får tillgång till vår lilla voljär som ligger nere i trädgården i anslutning till ceremonirummet. Kom iordninggjorda då vi inte har någon egen toalett i anslutning till detta växthus. 

Vad händer vid dåligt väder?
Vi har alltid en inomhus och utomhusplan utifrån vädret och hovmästaren beslutar på morgonen vilket det blir utirån väderprognosen.

Vad är det för drinkar i baren?
3 olika Trädgårdsdrinkar, vi använder enbart svensk sprit och kokar sockerlag av olika trädgårdsfavoriter för härliga drinkar med smak av trädgården. Vi har alltid GT på listan. 

Hänga saker i träden?
Våra äppelträd är mycket gamla och man får inte hänga saker i träden. 

Hur länge får vi stanna?
I priset ingår öppettid till kl. 1 och det går att lägga till tid till kl. 2.

Får vi ta med egen dekor?
Alla blommor till lokalerna måste komma från våra florister, övrig dekor får ni ta med så länge de är inom ramarna för vad som är tillåtet. se Bokningsvillkor. 

Presentbord?
Vi ställer ett presentbord i anslutning till vigseln som vi sen flyttar upp till festlokalen. 

Mat till  fotograf/band?
För 150 kr kan man förbeställa mat till fotograf eller band som inte sitter med vid middagen.